Translate

7/6/11

Η άκρατη σεξουαλικότητα των Σοσιαλιστών!


   Το PS αποκλείει τον γερουσιαστή Jaques Mahéas, που καταδικάστηκε            για σεξουαλική παρενόχληση;


Για πράξεις που χρονολογούνται από 2002, ο Jacques Mahéas, γερουσιαστής, και σοσιαλιστής δήμαρχος του Neuilly-sur-Marne (Seine-Saint-Denis) καταδικάστηκε τον Μάρτιο του 2010 για σεξουαλική επίθεση εναντίον μιας πρώην δημοτικής υπαλλήλου. Δεκαπέντε μήνες μετά την καταδίκη του, το Σοσιαλιστικό Κόμμα έχει αποφασίσει να συγκαλέσει την Επιτροπή του των Διαφορών για να μελετήσει το θέμα της "συμμετοχής" του στο κόμμα.
Ο εκλεγμένος σοσιαλιστής πιστεύει ότι πληρώνει, αναδρομικά, για την υπόθεση Strauss-Kahn.


Τα πρώτα στοιχεία της υπόθεσης βρίσκονται πίσω στο καλοκαίρι του 2002. Δύο γυναίκες υπάλληλοι του δημαρχείου του Neuilly-sur-Marne καταγγέλλουν τον ίδιο τύπο πράξεων (βίαια φιλιά, χάδια στα στήθη  και στους γλουτούς), για τα οποία ήταν ένοχος ο Jacques Mahéas. Η μία από τις δύο γυναίκες τελικά αποσύρθηκε από τη διαδικασία. Σύμφωνα με τις υπόλοιπες κατηγορίες, ο δήμαρχος είχε εμπλακεί εδώ και μήνες σε πράξεις σεξουαλικής παρενόχλησης. Εκμεταλλευόμενος την επισφαλή οικογενειακή κατάσταση και το βραδινό ωράριο της υπαλλήλου αυτής, τη φίλησε δια της βίας  στο στόμα της και προέβη σε ανεπιθύμητο άγγιγμα, το βράδυ μετά το κλείσιμο του γραφείου.

Στις 26 Ιουνίου του 2008, το δικαστήριο του Παρισιού καταδίκασε τον Jacque Mahéas. επανεκλεγμένο δήμαρχο πριν από ένα μήνα, σε ποινή  τεσσάρων μηνών φυλάκισης με αναστολή και 35.000 ευρώ αποζημίωσης στο θύματου.
Ο εκλεγμένος σοσιαλιστής αμφισβήτησε την απόφαση του δικαστηρίου και άσκησε έφεση. Σε ακρόαση ενώπιον του εφετείου τον Ιούνιο του 2009, ο εκλεγμένος αξιωματούχος λέει ότι είναι θύμα μιας "προσωπικής βεντέτας" από μια υπάλληλο ψυχολογικά εύθραυστη και θεωρούμενη ανεπαρκή, μετά από πολλά χρόνια υπηρεσίας στο δημαρχείο. Η παρούσα, κατ’ αυτόν, είχε προσπαθήσει να κάνει “εκβιασμό” για να προσλάβει το γιο της στο Δήμο. Δύο χρόνια αργότερα, σε συνέντευξη στη "Monde.fr", ο Jacques Mahéas βεβαιώνει ότι υπήρξε θύμα μιας "συνωμοσίας" με επικεφαλής έναν τοπικό αιρετό της αριστεράς. "Δεν είμαι ένοχος για τη σεξουαλική παρενόχληση”, δηλώνει.

  
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΦΟΡΩΝ

Το Εφετείο επιβεβαίωσε τον Ιούλιο του 2009, την ενοχή του εκλεγμένου, αλλά μείωσε την ποινή. Διατήρησε τα € 35,000 ως αποζημίωση και η καταδίκη σε φυλάκιση με αναστολή  μετατράπηκε σε πρόστιμο 10.000 ευρώ. Ο Jacques Mahéas προσέφυγε σε αναίρεση και τελικά έχασε το 2010.
Ο δικαστικός Μαραθώνας διήρκεσε οκτώ χρόνια. Μια εξαντλητική δικαστική διαδρομή  για  στο θύμα, η οποία εγκατέλειψε τη δουλειά της και την περιοχή. Ο Jacques Mahéas από τη μεριά του, διατήρησε τις δικαιοδοσίες του.

Σε καμία περίπτωση, στο Σοσιαλιστικό Κόμμα, δεν τέθηκε θέμα για την ορκωμοσία μου", λέει ο γερουσιαστής.
Ωστόσο, η η υπόθεση Strauss-Kahn , έχει ρίξει άπλετο φως σ’αυτή την περίπτωση που η οδός de Solferino (η Χαριλάου Τρικούπη, ας πούμε!) δεν μπορεί να αγνοεί.

Ανακρινόμενος κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας συνέντευξης Τύπου του PS, σχετικά με την κατάσταση του Γερουσιαστή Mahéas, ο Benoît Hamon, εκπρόσωπος του PS, δήλωσε, τη Δευτέρα 6 Ιουνίου, ότι η Επιτροπή Διαφορών του PS είχε ζητήσει "εδώ και μερικές εβδομάδες", "να θέσει το το ζήτημα της συμμετοχής του στο PS".
Σε επιστολή που απέστειλε στα μέσα Απριλίου στην Martine Aubry, η οποία δημοσιεύθηκε από τον Mediapart, ο Benoît Hamon και ο Gaëlle Lenfant, εθνικός γραμματέας για τα δικαιώματα της γυναίκας, ζητούν τον αποκλεισμό από το κόμμα του Jacques Mahéas και εκτιμούν ότι οι πράξεις του και η καταδίκη του "είναι τέτοιας φύσεως που μπορούν να επιφέρουν βλάβη στο κόμμα". Σύμφωνα με τον Jean-Pierre Bel, πρόεδρο της Ομάδας των Σοσιαλιστών στη Γερουσία, σε συνέντευξή του στον Mediapart, ο Jacques  Mahéas δεν έχει ανανεώσει τη συμμετοχή στις εκλογές για τη Γερουσία το Σεπτέμβριο. Η απόφαση της Επιτροπής Διαφορών θα μπορούσε να βγει μέχρι το καλοκαίρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου