Translate

9/4/12

Τα οικονομικά σκάνδαλα δεν αφορούν μόνο τον ΛΑΟΣ αλλά και το ακροδεξιό κόμμα της Ιταλίας (Λίγκα του Βορά)!

      Στην Ελλάδα, πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης το οικονομικό -και όχι μόνο- σκάνδαλο στην ΕΥΠ, ύψους 1,0 δις, με εμπλεκόμενο τον βουλευτή του ΛΑΟΣ .
      Στη γειτονική Ιταλία, όπως ενημερωνόμαστε από τη  γαλλική  "Le Monde", ένα σκάνδαλο, επίσης ακροδεξιού τύπου, διερευνάται.
      Η διαφορά είναι στο ποσόν, αφού πρόκειται για 5,0 δις (είναι και 5πλάσια η Ιταλία!) και η ομοιότητα στο γεγονός ότι και σε αυτή την περίπτωση "συναντάμε" την Κύπρο!

Ας δούμε τα δύο δημοσιεύματα της εφημερίδας:


Le Monde.fr avec AFP |
Ιταλία: Ο Umberto Bossi παραιτείται από
την ηγεσία της Λίγκας του Βορρά





    Ο Ουμπέρτο ​​Μπόσι, ο ιδρυτής της Βόρειας Συμμαχίας (Λίγκα του Βορά), πρώην σύμμαχος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, παραιτήθηκε από την αρχηγία του λαϊκιστικού κινήματος, την Πέμπτη, στις 5 Απριλίου, μετά από εμπλοκή του σε υπόθεση υπεξαίρεσης.


     Ο κ. Bossi έχει παρουσιάσει "αμετάκλητη παραίτηση" του από τη θέση του ως γενικού γραμματέα, κατά τη διάρκεια συνάντησης της ηγεσίας του κόμματος, που έχει έδρα στο Βορρά, η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο Μιλάνο, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Ο κ. Bossi, ο ιδρυτής του φεντεραλιστικού κινήματος και κατά των μεταναστών, η υποστήριξη του οποίου ήταν απαραίτητη για τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι κατά τη διάρκεια της τελευταίας θητείας του (2008-2011), ονομάστηκε ωστόσο πρόεδρος του κινήματος, μια θέση ειδικά προσαρμοσμένη στα μέτρα του και ιδιαίτερα Τιμητική.
     
Ο κ. Bossi όπως και μέλη της οικογένειάς του, συγγενείς και αρκετά ανώτερα κομματικά στελέχη εμπλέκονται σε μια ποινική έρευνα που σχετίζεται με την κατάχρηση δημοσίου χρήματος, επιχορηγούμενου στη Λίγκα του Βορρά τα τελευταία χρόνια, ως εκλογικές αποζημιώσεις.

     Οι ανακριτές έχουν ερευνήσει την υπόθεση "υπεξαίρεσης" και "απάτης σε βάρος του κράτους" που διαπράχθηκαν από τον Francesco Belsito, υπεύθυνο για τη διαχείριση των διαθεσίμων του κόμματος, ο οποίος παραιτήθηκε την Τρίτη το βράδυ.
     Σύμφωνα με τις τηλεφωνικές υποκλοπές και μαρτυρίες που αναφέρονται από τον Τύπο, ορισμένα μέλη της οικογένειας του κ. Bossi χρησιμοποίησαν  απευθείας τα ταμεία του κόμματος για να χρηματοδοτήσουν ταξίδια, εκδρομές ακόμη και αναπαλαιώσεις των σπιτιών τους.


http://www.lemonde.fr/europe/article/2012/04/05/italie-umberto-bossi-patron-de-la-ligue-du-nord-demissionne_1681411_3214.html




Le Monde.fr avec AFP |


Ιταλία: μετά τον πατέρα,
ο γιος Bossi παραιτείται
για ένα σκάνδαλο


Μετά τον πατέρα, την περασμένη εβδομάδα, Ουμπέρτο ​​Μπόσι, ιδρυτή της ιταλικής Λαϊκιστικής Λίγκας του Βορρά, είναι ο γιος και δελφίνος Renzo, ο οποίος ανακοίνωσε τη Δευτέρα 9 Απριλίου, ότι παραιτήθηκε από τη θέση του ως περιφερειακού συμβούλου στη Λομβαρδία, μιας πλούσιας περιοχής γύρω από το Μιλάνο.

Ο Renzo Μπόσι, 23 ετών, είπε στον τηλεοπτικό σταθμό «TGcom 24», ότι εγκατέλειψε τη θέση του, η οποία, όπως υπενθύμισε σε όλα τα μέσα ενημέρωσης, ήταν καλά αμειβόμενη (12.000 ευρώ το μήνα).
Είπε ότι έφευγε «για το καλό του κινήματος» και είπε ότι ήταν "ήσυχος" σχετικά με τις εναντίον του κατηγορίες.

Σύμφωνα με τις τηλεφωνικές υποκλοπές και τις μαρτυρίες που αναφέρονται από τα μέσα ενημέρωσης, ο Renzo Μπόσι, η μητέρα του και άλλοι συγγενείς του Umberto Bossi, μεταξύ των οποίων η Rosy Mauro, Αντιπρόεδρος της Ιταλικής Γερουσίας, είχαν βάλει χέρι, ελαφρά τη καρδία, στα ταμεία του κόμματος, για τη χρηματοδότηση ιδιωτικών δαπανών: ανακαίνιση  σπιτιού, κατασκευή ενός σχολείου, ενοικίαση πολυτελών αυτοκινήτων, ακόμα και οδοντιατρικές φροντίδες.

"Ο Μαγικός Κύκλος"

Η έρευνα κατηγορεί για εκπληκτικές επενδύσεις, τη Λίγκα του Βορρά, στην Τανζανία και την Κύπρο, για περισσότερα από 5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το κόμμα θέλει να υπερασπιστεί την καταπολέμηση της διαφθοράς και των συμφερόντων των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων στο βόρειο τμήμα της Ιταλίας.


Τρεις εισαγγελείς εμπλέκονται στις έρευνες (της Νάπολη, του Μιλάνου και του Reggio Calabria) σχετικά με την πιθανή κατάχρηση των δημόσιων πόρων.
Η φλέβα που οδηγεί στη Νάπολη, αφορά επίσης μια πιθανή νομιμοποίηση παράνομων εσόδων, από την φατρία της μαφίας της Καλαβρίας, την «Ντραγκέτα».
Εξ αιτίας αυτού του θέματος, που πλήττει τους συγγενείς του, με το παρατσούκλι από τον Τύπο ο "μαγικός κύκλος", ο Umberto Bossi, πρώην βασικός σύμμαχος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, παραιτήθηκε την περασμένη Πέμπτη από τη λειτουργική διαχείριση του κόμματος (ήταν ομοσπονδιακός γραμματέας) και πήρε το
τιμητική θέση του προέδρου.

Αυτό το σκάνδαλο καταρρακώνει τη Λίγκα, η οποία πρέπει να αντιμετωπίσει στις αρχές Μαΐου τις δημοτικές εκλογές, στα προπύργια του στο βορρά, αυτή τη φορά χωρίς την υποστήριξη του PDL (Popolo della Liberta) του Μπερλουσκόνι. Και τα δύο κινήματα έχουν σπάσει τη συμφωνία  τους, η οποία διήρκεσε περισσότερο από μια δεκαετία, μετά την πτώση της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι, το Νοέμβριο του 2011, όταν το LDP επέλεξε να στηρίξει την εκτελεστική των τεχνοκρατών του Mario Monti, ενώ η Λίγκα παραιτήθηκε από τον αντιπολίτευση.


http://www.lemonde.fr/europe/article/2012/04/09/italie-apres-le-pere-le-fils-bossi-demissionne-pour-un-scandale_1682787_3214.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου