Translate

30/4/12

Φταίει πράγματι η "γενιά του Πολυτεχνείου"; Πώς τα exit poll αποδομούν τον μύθο!

Τα τελευταία χρόνια, συχνά ακούγεται το κλισέ, πως για τον κόσμο που βιώνουμε ευθύνεται η γενιά του Πολυτεχνείου. Και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί "του Πολυτεχνείου"; Πρόκειται για μια αντιστοιχία με τη γενιά της Αντίστασης; Μα στην Αντίσταση ήταν όλοι εκεί ή σχεδόν όλοι. Από το Πολυτεχνείο έλειπαν όλοι ή σχεδόν όλοι...

29/4/12

ΕΚΛΟΓΕΣ 2012: Ο εκλογικός νόμος και Οδηγός της Ορθής Ψήφου

ΠΩΣ ΜΑΣ ΚΛΕΒΕΙ Ο ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ
Ο ισχύον εκλογικός νόμος (έμπνευση του ΠΑΣΟΚ και "βελτίωση" της ΝΔ) είναι εξαιρετικά απλός και εξίσου βρώμικος.
Τόσο απλός (πριμοδοτεί το 1ο κόμμα με 50 έδρες!) ώστε να οδηγεί σε αποτελέσματα με χρήση του excel και τόσο βρώμικος ώστε να αλλοιώνει την ψήφο του λαού τόσο πολύ, που θα μπορούσε ένα κόμμα με ποσοστό 10%, αντί για 30 έδρες που του αντιστοιχούν, να λαμβάνει 80, αρκεί να είναι το πρώτο!
Θα μου πείτε θεωρητικό είναι ένα τέτοιο εκλογικό αποτέλεσμα, αφού η Ελλάδα δεν δίνει τέτοια αποτελέσματα. Θεωρητικό, όμως, ήταν και το ότι οι Ελληνίδες θα δουλέψουν ως οικιακοί βοηθοί στη Ευρώπη, αφού μέχρι χθες απασχολούσαν Ουκρανές στα σπίτια τους!

Ας δούμε πώς και πόσο αλλοιώνεται η ψήφος του λαού, λαμβάνοντας υπόψη:

26/4/12

I am not a MALAKAS! ΕΛΛΑΔΑ Ή ΚΑΝΑΔΑΣ;

Τι κάνει ο άνθρωπος για να επιβιώσει! Μια καναδέζικη μπύρα ταυτίστηκε με τη δημοκρατία της αρχαίας Ελλάδας, δια χειρός τριτοκλασάτης ηθοποιού, της Κατερίνας Μουτσάτσου!
Η κυρία αυτή είχε και το θράσος να "κατεβάσει" το εξαιρετικό και εμπνευσμένο βίντεο του Σπύρου, επικαλούμενη πνευματικά δικαιώματα!

 Δείτε το καναδέζικο βίντεο "I am Canadian"
 (εκτός από τις κραυγές, μέχρι και
 ο μικροφωνισμός έχει αντιγραφεί!),
 για να γελάσουμε δηλαδή, στις δύσκολες 
 ώρες που περνάμε...

Όμως ο Σπύρος φαίνεται ότι μας κορόϊδεψε, γιατί τελικά δεν είναι μαλάκας! Απολαύστε τον λοιπόν ξανά, με μικρή παραλλαγή. Μας λείπουν τα αποσπάσματα από την... ερμηνεία της Μουτσάτσος αλλά προστέθηκε το σχόλιό της για το θέμα.

Τι νέο σηματοδοτούν τα αποτελέσματα των γαλλικών προεδρικών εκλογών;

     Οι γαλλικές εκλογές της 22/4/2012, έδωσαν αποτελέσματα, που ο ευρωπαϊκός τύπος θεώρησε ως ήττα του Σαρκοζύ και εστιάσθηκε στην "διανομή" των ψήφων της Μαρίν Λεπέν, εκτιμώντας μάλιστα ότι θα κατευθυνθούν προς τον "σοσιαλιστή" Φρανσουά Ολλάντ.
     Είτε αυτό συμβεί είτε όχι, το γεγονός και μόνο ότι θεωρείται ως πλέον πιθανόν η ακροδεξιά να ενισχύσει την κεντροαριστερά (όπως αποκαλούν το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα) αποτελεί σαφή απόδειξη ότι
τα αστικά κόμματα είναι συγκοινωνούντα δοχεία και το μόνο που

18/4/12

Το πριμ των 50 εδρών και η αριστερά

Ο κ. Τσίπρας, λοιπόν, έκανε πρόταση στο ΚΚΕ για συνεργασία στις μονοεδρικές, ώστε να στερήσουν 8 έδρες από το δικομματισμό! Η πρόταση, από χέρι, μαθηματικά άτοπη, όπως μπορείτε να δείτε στην σχετική ανάρτησή μου.

Ποια, όμως θα μπορούσε να είναι μαθηματικά άρτια πρόταση, ώστε να μιλάμε για αύξηση  της αριστεράς, τουλάχιστον κατά 50 έδρες (μιλάμε για το πριμ του πρώτου κόμματος) και τον καταποντισμό των εδρών του δικομματισμού;


14/4/12

ΗΛΙΑΣ ΠΑΣΣΙΣΗΣ - Ο ζωγράφος που έφυγε νωρίς...

   

Ο Ηλίας Πασσίσης (1944-2002) αποτελεί μια ξεχωριστή περίπτωση στο χώρο της σύγχρονης ζωγραφικής τόσο για τη θεματογραφία του όσο και για την ιδιαίτερη τεχνική του στο σχέδιο και το χρώμα που του έδινε τη δυνατότητα για μια δυναμική και ταυτόχρονα ποιητική έκφραση των ιδεών του. Άνθρωπος της πόλης ο ίδιος, αντλούσε τα θέματά του μέσα από τους προβληματισμούς και τα βιώματα του σύγχρονου ανθρώπου που ζει, κινείται κι ονειρεύεται σε ένα περιβάλλον που γίνεται ολοένα πιο εχθρικό και αντίξοο απέναντί του. Η κριτική του διάθεση πάνω στα σύγχρονα προβλήματα δεν τον παρασύρει εν τούτοις σε κάποιο αδιέξοδο πεσιμισμό αφού, παρά την φθορά και την επικρεμάμενη απειλή, που απεικονίζεται με έναν ρεαλιστικό και ποιητικό ταυτόχρονα τρόπο,στους πίνακές του, υπάρχει πάντα σαν αντίβαρο μια συγκρατημένη αισιοδοξία σε λανθάνουσα μορφή. Όσοι γνώρισαν τον Ηλία Πασσίση από κοντά μπορούν να βεβαιώσουν πως τα στοιχεία που διακρίνει κανείς στη ζωγραφική του, δηλαδή την ειλικρίνεια, την σαφήνεια, τη συνέπεια και το ήθος, αποτελούν αντανάκλαση του χαρακτήρα του. Η ζωή και το έργο του ήταν συγκοινωνούντα δοχεία. Αδυνατώντας να συνταχθεί με τα κρατούντα περί την τέχνη «συναλλακτικά» και άλλα ήθη, μετά το 1983 ακολούθησε ένα σχεδόν «αναχωρητικό» δρόμο, αποφεύγοντας την παρουσίαση του έργου του σε ατομικές εκθέσεις. Συμμετείχε μόνο σε ομαδικές εκθέσεις μέσω των παλιότερων έργων του που είχαν στη διάθεσή τους η Εθνική Πινακοθήκη, το Μουσείο Βορρέ και άλλες συλλογές.

13/4/12

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ - Σ. ΚΑΡΓΑΚΟΥ

(ΑΝΑΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΑΡΘΡΟΥ)
ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ
Του Σαράντου Καργάκου , Ιστορικού – Συγγραφέως
.
Μέρος πρώτο
Απέφευγα για λόγους προσωπικής ευαισθησίας (έχουμε κι εμείς βέβαια τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα μας!) ν’ αναφερθώ στο περιβόητο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων.
Ήμουν εξήμισυ ετών όταν ανήμερα σχεδόν του Αγίου Νικολάου του 1943 οι Γερμανοί πηγαίνανε για σκοτωμό τ’ αδέρφια του πατέρα μου. Η μάνα μου λέει πως με κρατούσε από το χέρι. Πέρασε το αυτοκίνητο με τους μελλοθάνατους από μπροστά μας, ο μικρός θείος μου που ήταν δεν ήταν 30 ετών, σήκωσε το χέρι και μας χαιρέτισε μ’ ένα πικρό χαμόγελο. Και μετά το αυτοκίνητο χάθηκε σε κάποια στροφή.

12/4/12

Συνελήφθη ο "παρά τρίχα" πρωθυπουργός, Άκης Τσοχατζόπουλος, για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. (Τυχαίο; Δεν νομίζω!)

Μεγάλη Τετάρτη, 11/4/2012, δύο ειδήσεις κυριαρχούν. Η προκήρυξη εκλογών -επιτέλους- και η σύλληψη του Άκη. Για άσπρισμα μαύρου χρήματος ο Τσοχατζόπουλος, για μαύρισμα της βρώμικης κυβέρνησης -ελπίζω- ο λαός...

Η ΣΥΜΠΤΩΣΗ Είναι τυχαία άραγε αυτή η σύμπτωση των δύο γεγονότων; Εκτιμάω πως όχι, ανεξάρτητα αν ένοιωσα μια μνησίκακη ευχαρίστηση για τον διασυρμό έστω, (γιατί δεν το βλέπω για παραπέρα το πράγμα) του παρά τρίχα πρωθυπουργού! Συμφωνώ έτσι, με την άποψη που εξέφρασε (στο επόμενο βίντεο) η δημοσιογράφος του Σκάι, εκτός από το σημείο εκείνο της αποστροφής της "θα πρέπει να μπει στη φυλακή... αν υπάρχουν φυσικά αποδείξεις...".
Ο κόσμος το 'χει τούμπανο, κυρία μου!
Και η περιουσία του σοσια-ληστή ακόμα πιο τούμπανο!



Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ Δείτε παρακάτω, το χρονικό της σύλληψης και την περιουσία του Άκη Τσοχατζόπουλου, η οποία θεωρώ είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή που περιγράφει το ρεπορτάζ.
Αν σκεφτείτε ότι το σπίτι στη Ναύπακτο, είναι μία από τις 34 μαιζονέτες και τα 8 ρετιρέ που έχτισε η οικογένεια, υπό το καμουφλάζ

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αγκαλιά με το ΔΝΤ (Σποτ του ΚΚΕ)

Το ΚΚΕ μας θυμίζει "οι εκλογές έρχονται".  Πατήστε εδώ για να δείτε το σπότ.

11/4/12

Γκάφα ή υποκρισία η πρόταση συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ;

Τι προτείνει ο Αλέξης Τσίπρας λίγο πριν τις βουλευτικές εκλογές

Προεκλογική συνεργασία της αριστεράς, στις μονοεδρικές περιφέρειες προτείνει ο Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας πως "οι διαφορετικές μας πορείες δυστυχώς πάνε να δώσουν δώρο το μπόνους των πενήντα εδρών στον κ. Σαμαρά. Ας μη χαρίσουμε και τις μονοεδρικές".
Σε συνέντευξή του στο "Βήμα της Κυριακής",
ο κ. Τσίπρας δήλωσε, ότι μέχρι στιγμής οι ηγεσίες του ΚΚΕ και της ΔΗΜΑΡ επιμένουν να μην ανταποκρίνονται σε ένα αίτημα που είναι ώριμο στη συνείδηση των προοδευτικών και αριστερών πολιτών και όχι μόνο.

10/4/12

ΣΑΣ ΤΟ ΕΙΧΑ ΠΕΙ... ΑΛΛΑ...

Κωλοέλληνες (George Papandreos)

Απίστευτο!!! Εναντίον των Ελλήνων, προκλητικό βραβείο των Άγγλων, αξίας 120 Ευρώ, σε 10χρονο Ολλανδό.

Οι εκλογές, αργά ή γρήγορα έρχονται. Οι Έλληνες θα μετρήσουμε το μπόϊ μας, σε ένα τοπίο τόσο ξεκάθαρο όσο δεν ήταν ποτέ στη σύγρονη ιστορία μας. Αν υπάρχει στοιχειώδης λογική, θα πρέπει τα κόμματα που οργάνωσαν και διεκπεραίωσαν τη συμφορά στον τόπο, να εξαφανισθούν από τον χάρτη. Στο βαθμό που η λογική έχει κακοποιηθεί, φαντάζομαι να περισσεύει η τσίπα...
Παραθέτω ένα δημοσίευμα της δεξιάς γαλλικής εφημερίδας "Le Figaro" και η ψήφος δική σας...

Mis à jour

Η οργάνωση της εξόδου της Ελλάδα από τη ζώνη του ευρώ, παιδικό παιχνίδι;

      Σχεδόν, σύμφωνα με το νεαρό Jurre Hermans, 10 ετών. Αυτό το αγόρι από την Ολλανδία συμμετείχε σε έναν διαγωνισμό για οικονομολόγους, το βραβείο Wolfson, και την Τρίτη βραβεύτηκε με τιμητικό βραβείο των £ 100 (120 ευρώ) από την κριτική επιτροπή.

9/4/12

Τα οικονομικά σκάνδαλα δεν αφορούν μόνο τον ΛΑΟΣ αλλά και το ακροδεξιό κόμμα της Ιταλίας (Λίγκα του Βορά)!

      Στην Ελλάδα, πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης το οικονομικό -και όχι μόνο- σκάνδαλο στην ΕΥΠ, ύψους 1,0 δις, με εμπλεκόμενο τον βουλευτή του ΛΑΟΣ .
      Στη γειτονική Ιταλία, όπως ενημερωνόμαστε από τη  γαλλική  "Le Monde", ένα σκάνδαλο, επίσης ακροδεξιού τύπου, διερευνάται.
      Η διαφορά είναι στο ποσόν, αφού πρόκειται για 5,0 δις (είναι και 5πλάσια η Ιταλία!) και η ομοιότητα στο γεγονός ότι και σε αυτή την περίπτωση "συναντάμε" την Κύπρο!

Ας δούμε τα δύο δημοσιεύματα της εφημερίδας:


Le Monde.fr avec AFP |
Ιταλία: Ο Umberto Bossi παραιτείται από
την ηγεσία της Λίγκας του Βορρά





    Ο Ουμπέρτο ​​Μπόσι, ο ιδρυτής της Βόρειας Συμμαχίας (Λίγκα του Βορά), πρώην σύμμαχος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, παραιτήθηκε από την αρχηγία του λαϊκιστικού κινήματος, την Πέμπτη, στις 5 Απριλίου, μετά από εμπλοκή του σε υπόθεση υπεξαίρεσης.


8/4/12

Το σκάνδαλο της ΕΥΠ ήταν ένα δις;

Μια είδηση, που δεν ακούστηκε στα δελτία ειδήσεων της τηλεόρασης - άραγε ως ελάσσονος σημασίας... ή ως προσκρούουσα στην ηθική της προεκλογικής περιόδου ή μήπως γιατί το "μαζί τα φάγαμε" θα μετατρεπόταν στο "εμείς τα φάγαμε"; - μια είδηση, λοιπόν, που την είδαμε μόνο στα μπλόγκ, παρουσιάζει η γαλλική συντηρητική εφημερίδα "Le Monde".

Πρόκειται για σκάνδαλο, με εμπλοκή του Κοραντή, βουλευτή του ΛΑΟΣ. Το ποσόν, όμως, που αναφέρει η εφημερίδα είναι εξαιρετικά μεγαλύτερο από αυτό που περιγράφεται στα ελληνικά μπλόγκ!
Αξίζει, επίσης να σημειωθεί, ότι... παραδόξως, πίσω από κάθε σκάνδαλο κρύβεται πάντα μια γερμανική εταιρεία! 

Οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες                   θύματα ενός απατεώνα

Ένας Έλληνας επιχειρηματίας, ύποπτος ότι υπερχρέωσε στις μυστικές και αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες στην Ελλάδα, τα τελευταία τους συστήματα υποκλοπών, κατηγορήθηκε για απάτη και κρατείται, ανέφεραν εφημερίδες του Σαββάτου.

      Σύμφωνα με την έρευνα του θέματος, με επικεφαλής το σώμα  δίωξης οικονομικού εγκλήματος, οι ελληνικές υπηρεσίες το 2008 είχαν πληρώσει επτά φορές την τιμή των συστημάτων υποκλοπής, που ο Έλληνας προμηθευτής τους τους είχε εφοδιάσει, για περίπου 1 δισ. ευρώ, από τη γερμανική εταιρεία Syborg.

   Ο επιχειρηματίας, ο οποίος είχε ανακριθεί  την Παρασκευή από ανακρίτρια, θα καμουφλάριζε την πράξη, διαβιβάζοντας το υλικό μέσω μιας υπεράκτιας εταιρείας που εδρεύει στη Κύπρο.

     Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η έρευνα πρέπει να συνεχιστεί για τον εντοπισμό πιθανών συνενόχων, ιδίως εντός της μυστικής υπηρεσίας ΕΥΠ, τότε διοικούμενης από έναν διοικητή,
που έγινε βουλευτής του ακροδεξιού κόμματος.

     Εάν θεωρείται ενδημική στην Ελλάδα
η διαφθορά,  είναι επίσης σε πολύ μεγάλο βαθμό ατιμώρητη, μια πληγή που η σημερινή κυβέρνηση έχει δεσμευθεί να κλείσει, στο πλαίσιο του προγράμματος οικονομικής ανάκαμψης της χώρας, υποχρεωμένη να είναι ελεγχόμενη από
τους χορηγούς κονδυλίων της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Le Monde.fr avec AFP |

5/4/12

Κυβερνήσεις Τσολάκογλου - Παπαδήμου: Πόσο μοιάζουν!


Ο Τσολάκογλου στην Κρήτη με Γερμανούς αξιωματικούς
Τότε ο πόλεμος έγινε με όπλα και ο δοσίλογος ταίριαζε να είναι στρατηγός.
Σήμερα γίνεται με όρους οικονομίας και ο δοσίλογος ταιριάζει να είναι τεχνοκράτης.
Κατά τα άλλα τίποτα
δεν αλλάζει!

Ας θυμηθούμε, όσοι διαβάσαμε ιστορία κι ας μάθουν όσοι δεν διάβασαν, τι ήταν η περίφημη κυβέρνηση Τσολάκογλου και πώς λειτούργησε στα χρόνια της γερμανικής κατοχής. Είναι βέβαιο ότι όλοι θα έχουμε την αίσθηση πως πρόκειται για τη σημερινή κυβέρνηση.

    

    Ο στρατηγός υπέγραψε τη συνθηκολόγηση του ελληνικού στρατού στις 20 Απριλίου 1941, προσέφερε στον Χίτλερ τις «υπηρεσίες» του για τον σχηματισμό κυβέρνησης, «στην επιθυμητή κατεύθυνση» (Alfred Jold, στρατιωτικός διοικητής προσωπικού Επιχειρήσεων της Ανώτατης Διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων.)
    Για τους γερμανούς ο Τσολάκογλου ήταν «ο απολιτικός στρατηγός που θεωρούσε αυτονόητο καθήκον να διασφαλίσει την κυβερνητική συνέχεια, μετά τη συνθηκολόγηση του στρατού, που είχε γίνει με δική του πρωτοβουλία».
Οι  Χίτλερ και Ρίμπεντροπ ήταν «εξαιρετικά ενθουσιασμένοι» για την προσφορά του Τσολάκογλου (Φλάϊσερ Α΄). Αποκαλυπτική για τη στάση του Βερολίνου, ήταν η πρώτη κιόλας διευκρίνιση στον γερμανικό τύπο, πως η Γερμανία ήταν διατεθειμένη να «εργαστεί» (ούτε καν να συνεργαστεί) με τη «νέα κυβέρνηση», επειδή αυτή είχε επιδείξει «ρεαλισμό» (“Volkischer Beobachter” 3-5-41).
    Ο Ρίμπεντροπ δεν παρέλειψε να υπομνήσκει στον πρέσβη Άλτενμπουργκ ότι ο ρόλος της κατοχικής κυβέρνησης περιοριζόταν στο «να κρατάει σε λειτουργία τις δημόσιες υπηρεσίες» και συνεπώς η αποφασιστικότητα και άλλες ικανότητες, που ο πρέσβης αναζητούσε για τα μέλη της κυβέρνησης, ήταν περιττές (αν όχι επιζήμιες), αφού ακόμα και ο εκάστοτε πρωθυπουργός έπρεπε να παραλαμβάνει και να διαβάζει οδηγίες. (Ribbentrop 26-8-41, 4-11-42 κλπ.).

Η γερμανική σημαία υψώνεται στην Ακρόπολη
    Ο Τσολάκογλου, σε περιοδείες του στη Μακεδονία, διαβεβαίωνε το ακροατήριό του για τη διαφύλαξη της εδαφικής ακεραιότητας «και της τελευταίας πέτρας» (Καθημερινή 10-6-42).
Τα έξοδα κατοχής είχαν καταστροφικές συνέπειες για την ελληνική οικονομία.
Οι συνεργάτες «κυβερνήσεις» όμως, έδειχναν σχεδόν απεριόριστη διάθεση να ικανοποιούν τις επιθυμίες κυρίως των γερμανών στην «κατάκτηση» του ορυκτού πλούτου και άλλων σημαντικών τομέων της ελληνικής οικονομίας.

    Μ ε το ίδιο πνεύμα πολλοί επιχειρηματίες συνεργάζονταν πρόθυμα. Συχνά διέθεταν, με αμοιβαίο κέρδος, φθηνά εργατικά χέρια στους κατακτητές για τις ανάγκες τους, ακόμα και για οχυρωματικά έργα. Ο αριθμός των ελλήνων που εργάζονταν σε επιχειρήσεις αποκλειστικά για τους γερμανούς , ανέρχονταν κατά καιρούς και στο 10% του όλου δυναμικού. Οι εργαζόμενοι δούλευαν υπό την απειλή της πείνας ή και των κλιμακούμενων αντιποίνων του γερμανο-ελληνικού καθεστώτος, σε περίπτωση άρνησης, ενώ συχνά δεν γνώριζαν ότι τελικός προορισμός του έτοιμου προϊόντος που παρήγαγαν, θα ήταν ο εχθρός.

    Ο  Τσολάκογλου προσπαθούσε να νομιμοποιήσει το καθεστώς του ως βούληση του στρατού, με στόχο την εκκαθάριση της ολέθριας κληρονομιάς της «διεφθαρμένης» μεταξικής δικτατορίας!
Την αναδιοργάνωση των δομών εξουσίας στη «Νέα Πολιτεία», ο στρατηγός την προώθησε με ριζικές αλλαγές:
    Μαζικές εκκαθαρίσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα
    Αποκατάσταση των διωχθέντων επί Μεταξά
    Στελέχωση της διοίκησης και των κρατικών ιδρυμάτων αποκλειστικά με στρατιωτικούς που είχαν υπηρετήσει στο μέτωπο. 
    Στα κρατικά ιδρύματα και τα Πανεπιστήμια αντικατα­στάθηκαν οι μεταξικοί επίτροποι. Ο υπουργός Παιδείας Κων­σταντίνος Λογοθετόπουλος, πέραν από την "εκκαθάριση" των Ανωτάτων Σχολών,προώθησε «επίκαιρες πολιτισμικές αξίες» στο εκπαιδευτικό σύστημα.
    Η Δικαιοσύνη αποδυναμώθηκε, αφού δικαστές και υπάλληλοι μπορούσαν να απολυθούν με εντολή υπουργού. Ειδικά γραφεία, που επικοινωνούσαν απευ­θείας με τις Αρχές κατοχής, εγκαταστάθηκαν στις περισσότερες υπηρεσίες, με πρώτη αυτήν «παρά τω πρωθυπουργώ»

ΕΠΙΛΟΓΟΣ
Μέλη της ΠΕΑΕΑ και μητροπολίτης Ιωακείμ
Αν αλλάξετε τα ονόματα (και φαντάζομαι ότι είναι εύκολο να βρείτε με ποια θα τα αντικαταστήσετε),
θα διαπιστώσετε ότι το 3ο Ράϊχ είναι ολόϊδιο με το 4ο και οι δοσίλογοι του 41 ίδιοι με τους σύγχρονους.
Η Ελλάδα, άλλωστε, πάντα διέθετε τον Εφιάλτη της...
Αλλά θα διαθέτει πάντα και τις δυνάμεις εκείνες που αντιστέκονται.
Και θα αντισταθούμε!


Πηγή; "ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ" - Επιστημονικός υπεύθυνος Ευάγγελος Κωφός (Διδάκτωρ ιστορίας, επισκέπτης καθηγητής του Brasenose college, Oxford University).
(Η ιστορία αυτή δεν γράφηκε από κομμουνιστές!)

ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ, ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ...

Ο ΑΥΤΟΧΕΙΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΗΣ

Η αυτοκτονία... και τα σενάρια για το Ευρώ

      Πλατεία Συντάγματος, 4 Απρίλη 2012. Ένας Έλληνας δηλώνει με "αντισυμβατική" κραυγή, πως δεν ανέχεται να χάσει την αξιοπρέπειά του...
      
      Δεν ξέρω αν έκανε το "ορθό", δεν ξέρω αν η ζωή του η μία και μοναδική, η ξεχωριστή, η αναντικατάστατη, η άπαξ δοσμένη, δεν ξέρω αν άξιζε να τελειώσει στο θυσιαστήριο που έστησαν μαύρες, ανάλγητες εξουσίες...
      
Την ίδια μέρα, μαθαίνουμε από το κανάλι FR24, τα ακόλουθα:

"Πέντε σενάρια για το τέλος
του ευρώ"

Η κριτική επιτροπή ενός έγκυρου βρετανικού βραβείου, ζήτησε σε οικονομολόγους να δώσουν πρωτότυπες λύσεις για την ενδεχόμενη διάλυση της ζώνης του ευρώ, όπως είναι σήμερα.

      Αυτό είναι ένα οικονομικό βραβείο που βάζει αλάτι στην πληγή της Ευρώπης. Ενώ οι ηγέτες της Ένωσης υποστήριξαν ότι το δεύτερο σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας -εφαρμόστηκε στις αρχές του Μαρτίου- έχει απομακρύνει την απειλή μιας έκρηξης στη ζώνη του ευρώ, η επιτροπή απονομής του βραβείου Οικονομικών Wolfson σκέφτεται διαφορετικά.
      Η κριτική επιτροπή του έγκυρου αυτού βρετανικού οικονομικού βραβείου, αποκάλυψε την Τρίτη τη λίστα των πέντε φιναλίστ, που έγιναν δεκτοί. Όλοι έχουν παρουσιάσει μια διαφορετική απάντηση στο ερώτημα που τέθηκε φέτος:
"Πώς να διαλυθεί η Ευρωπαϊκή Νομισματική Ένωση, χωρίς να βυθίσει τον κόσμο σε μια κρίση χειρότερη από εκείνη που κλονίζει την ΕΕ τώρα;"

3/4/12

ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ 30/3/2012


 (Για να μην ξεχνάμε...)



ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΙΣ 30/3/1952:

§ Νικόλαος Πλαστήρας Πρόεδρος Υπουργικού Συμβουλίου
§ Σοφοκλής Βενιζέλος Αντιπρόεδρος Υπουργ. Συμβ. και Υπουργός Εξωτερικών
§ Γεώργιος Καρτάλης Υπουργός Συντονισμού
§ Αλέξανδρος Σακελλαρίου Υπουργός Εθνικής Αμύνης
§ Δημήτριος Παπασπύρου Υπουργός Δικαιοσύνης
§ Κωνσταντίνος Ρέντης Υπουργός Εσωτερικών
§ Ιωάννης Μιχαήλ Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων
§ Χρυσός Ευελπίδης Υπουργός Οικονομικών
§ Σάββας Παπαπολίτης Υπουργός Εμπορίου
§ Γεώργιος Αθανασιάδης - Νόβας Υπουργός Βιομηχανίας
§ Γεώργιος Μπουρδάρας Υπουργός Συγκοινωνιών
§ Στυλιανός Αλαμάνης Υπουργός Γεωργίας
§ Φωκίων Ζαΐμης Υπουργός Κοινωνικής Προνοίας
§ Νικόλαος Κρασαδάκης Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας
§ Γρηγόριος Κασιμάτης Υπουργός Εργασίας
§ Λεωνίδας Σπαής Υπουργός Γενικός Διοικητής Βορείου Ελλάδος
§ Γεώργιος Βαρβούτης Υπουργός άνευ Χαρτοφυλακίου
§ Ιωάννης Ζίγδης Υπουργός άνευ Χαρτοφυλακίου
§ Ανδρέας Ιωσήφ Υφυπουργός παρά τη Προεδρία της Κυβερνήσεως
§ Ευάγγελος Αβέρωφ Υφυπουργός Εξωτερικών
§ Πολυχρόνης Πολυχρονίδης Υφυπουργός Εμπορίου
§ Γεώργιος Γρηγορίου Υφυπουργός Οικονομικών
§ Ιωάννης Παπαδάκης Υφυπουργός Συγκοινωνιών